Poezia - cea mai profundă formă de exprimare a iubirii - „Departe de mine. Departe de tine” de Flavius Simion (prerecenzie)

Titlu: Departe de mine. Departe de tine 
Autor: Flavius Simion
Editură: Librex Publishing
Apariție: Mai 2017
Precomandă de aici volumul de poezii cu autograf!


Dintotdeauna am spus că poezia este artă în cea mai pură formă a sa. Dacă ar avea un echivalent în muzică, cu siguranță ar fi Beethoven sau Ceaikovski. Flavius Simion le-a dat glas cuvintelor prin poezii, trezindu-le cititorilor o avanlanșă de emoții. El lansează primul volum la Târgul de Carte Bookfest de la București.


Poezia lui Flavius Simion este mai mult decât cuvinte, rime, strofe. Devine un întreg univers în care te pierzi. Nu știi în ce direcție să mergi și nici de unde ai pornit. Este despre mine, despre tine, despre noi, despre el și ea... despre iubirea pura după care tânjești în fiecare clipă. Cititorul este prins într-un cerc vicios din care nu poate să scape pentru că durerea este atât de plăcută încât nu realizează dacă e iubire sau suferință. Asta înseamnă o poezie în adevăratul sens al cuvântului. Eu m-am pierdut în ea.


Acest volum de poezii are tendinţa de a lăsa cicatrici în urma lui. Suferinţa autorului e transpusă şi tatuată pe filele cărţii crispând cititorul, punându-l faţă în faţă cu un testament al emoţiilor furate. Ni se prezintă un amalgam viu de durere și iubire, ambele în forma lor pură. Cuvintele prind viață și te descătușează de umbrele obscure ale unui trecut tenebros.


Flavius Simion a trecut de la scriitor, la tămăduitor de suflete, la poet. A smuls cele mai frumoase și întunecate părți din inima sa, apoi le-a așternut pe hârtie. Ne hrănește dependența de cuvinte vii. Citește-le când ești pregătit de vindecare, când vrei să arzi, să simți din nou că ești TU cel adevărat. Fii gata să trăiești eternitatea.
Cartea este... pentru mine, pentru tine, pentru noi. Pentru toți care vor să simtă iubirea și vindecarea de suferință. Învățăm cum să iubim, de ce să iubim, pe cine să iubim. Învățăm că viața nu ar avea niciun sens fără dragostea adevărată.

Postări populare de pe acest blog

Romanul universal al iubirii - „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” de Camil Petrescu

Povestea lor, povestea ta, povestea noastră - „Enigma Otiliei” de George Călinescu